foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Сътрудник социални дейности - 30.01.2017

Компютърна грамотност - 20.01.2017

"Здравен асистент" и "Болногледач" - 15.01.2017

Професионални обучения

Интензивни курсове

bgenfrdeitptrues

Връзки

*КАЛЕНДАР*

Юни 2021
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Плевен

daqnaberkova_kaskada.jpg

Дейности & услуги

Фотоси на наши курсисти

36.jpg

Проекта стартира през декември 2014 год. „Ние опознаваме биоразнообразието” е финансиран по Програма за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансовия механизъм на ЕИП 2009-2014 г. Тематична област „Устойчиво развитие и опазване на околната среда” и приоритет „Повишаване приноса на НПО за устойчиво развитие”.

Беше сформирана младежка неформална група от 22 младежи от средните училища в Плевенска област с интереси в сферата на екологията и фотографията за да участват в проектните дейности.

Младежите преминаха през две онлайн обучения с преподавател на живо във виртуална учебна зала. Първото обучение беше в сферата на биоразнообразието с акцент върху биоразнообразието в региона. Второто обучение беше посветено на макрофотографията, младежите получиха теоретични знания, но също така опит и съвети относно практически техники и похвати. Проекта се стреми  да изгради активна позиция у младежите по темата и да им покаже как от пасивни те могат да станат активни участници, както в своето собствено образование, така и в опознаването на околната среда.

По време на проекта се проведоха три среши дискусии. Проведени бяха и три урока на открито в които взеха участие и специалисти по екология и фотография. Първия в каньонa на река „Чернелка”, вторият в Природен парк „Персина”, а третия последен урок в „Биволарското блато”, наричано още „Коридорите”.

По време на уроците на открито младежите направиха множество снимки. С подбрани фотоси се организира фотоизложба под надслов „Ние опознаваме биоразнообразието”.

На 15 юли 2015 г., в град Левски, фото изложбата беше част от събитията, с които се отбелязва 70-годишнината на Левски като град. На 4 септември 2015 г. в Червен Бряг, като част от празника на града. На 10 септември 2015 г. в град Плевен нa алеята зад Мавзолей - костница "Свети Георги". Към момента е експонирана в Регионален исторически музей - Плевен.

Младежите с помоща на експерти изготвиха проект на карта на биоразнообразието в Плевенска област. Картата беше направена и в електронен вариант, качен на сайта на проекта за да предоставим възможност на кметства и общини, училища, туроопрератори и туристически агенции, НПО да качат на сайтовете си електронния вариант на картата на биоразнообразието.

В рамките на проекта е заснет и видеофилм за биоразнообразието, природни забележителности, защитени територии в Плевенска област.

 

Резултатите от проекта „Ние опознаваме биоразнообразието” бяха представени в 14 училищата, чиито ученици влизат в младежката неформална група. В час на класа бяха показани презентации направени от младежи за младежи, посветени на видяното и преживяно по време на проекта и беше прожектиран филма „Ние опознаваме биоразнообразието”. На учениците бяха раздадени изработените по проекта карти на биоразнообразието. На училищата за подпомагане на учебната дейност - предоставени изработените по проекта филми.