foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Сътрудник социални дейности - 30.01.2017

Компютърна грамотност - 20.01.2017

"Здравен асистент" и "Болногледач" - 15.01.2017

Професионални обучения

Интензивни курсове

bgenfrdeitptrues

Връзки

*КАЛЕНДАР*

Юни 2021
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Плевен

polinagen4eva_-_Pleven_2_.jpg

Дейности & услуги

Фотоси на наши курсисти

42.jpg

Ромски концерт по проект „С моето наследство – към моето бъдеще”

Проведе се заключителен концерт по проект „С моето наследство – към моето бъдеще”, който се изпълнява от Регионален бизнес център Плевен по програма Младежта в действие. Проекта се реализира с финансовата подкрепа на програма “Младежта в действие” на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център “Европейски младежки програми и инициативи”. Концерта с ромски песни и танци е последният от дейностите, изпълнени от 20-сет младежи от гр. Левски.

Идеята на проекта - събиране текстове на ромски песни и пресъздаване на ромски обичаи бе осъществена от инициативна младежка група, в която се включиха младежи от различен етнос. Те обединиха усилията си и бяха подкрепени от тренерите Наталия Чингова и Фаик Ибрахим. Младежката инициатива с дейностите по проекта постигна повишаване на инициативността, креативността и творческото мислене у младите хора. Повиши дигиталната им компетентност, чрез проведено компютърно обучение, което ги стимулира към активност за търсене на място в обществото. Проведено мотивационно обучение показа ролята на квалификацията в бъдещето на младия човек.

Със заснетите ромски обичаи са направени 4 филма, които ще се тиражират и разпространят сред заинтересованите среди, уточни Царин Аспарухов, ръководител на проекта и изпълнителен директор на Регионален бизнес център Плевен.

За представяне на ромски песни на финалния концерт се включиха част от младежите – Таня Гъбова, Накрие Селяйдинова, Нели Цанкова, Боян Кирилов, Пламена Петрова, Калоян Генов, Айджан Елезова със солистка Изабела Петрова. В концерта взеха участие и самодейни танцьорки с ромски танци. Те участваха и в конкурс за облеклото на ромката в миналото и днес, който не е заложен по проекта, но предизвика интерес и участие на много млади девойки. За автентично облекло бе наградена Сандра Красимирова, а за съвременно облечена ромка Наталия Симеонова (момичето със зелената пола в средата на снимката с ромските танцьорки).

Може да разгледате снимки:

Пресконференция за стартиране на проекта

Мотивационно обучение

Компютърно обучение

Пресъздаване на ромски обичаи

Заключителен концерт